Terug naar de resultaten
Te koop
St. Anthonisweg 12 in Rijkevoort-De Walsert 5449 AC

St. Anthonisweg 12

5449 AC Rijkevoort-De Walsert, NL
Prijs op aanvraag
0485-382730

Kenmerken

Hoofdtype(n) Melkveehouderij Perceeloppervlakte 16 ha 24 a 35 ca
Lees meer

Omschrijving

Melkveehouderijlocatie te Rijkevoort-De Walsert, Noord-Brabant,
totaal percelen, groot 16.24.35 ha
 
Deze locatie is ook uitermate geschikt als VAB-locatie (bv. hoveniersbedrijf, bestratingsbedrijf, statische opslag, zichtlocatie...
Lees meer

Omschrijving

Melkveehouderijlocatie te Rijkevoort-De Walsert, Noord-Brabant,
totaal percelen, groot 16.24.35 ha
 
Deze locatie is ook uitermate geschikt als VAB-locatie (bv. hoveniersbedrijf, bestratingsbedrijf, statische opslag, zichtlocatie (door ligging aan N602 Sint Anthonis - Wanroij).
 

Percelen:
Wanroij H nr. 703, groot 490 m²
Wanroij H nr. 704, groot 16.19.45 ha
 
 
Mogelijkheden koop/opties:
I              opstallen op ± 7.000 m² grond
II             extra grond ± 1.30.00 ha
III            extra grond ± 3.40.00 ha
IV           perceel ± 11 ha               * De grond wordt aangeboden incl. toeslagrechten/betalingsrechten.
* Fosfaatrechten eventueel bij te kopen.
* Geen ruilverkavelingslasten.
* Locatie St. Anthonisweg 12 Rijkevoort-De Walsert beschikt over 2 beregeningsputten en 1 extra put volgens grondwaterplan.
* Op de locatie rust een agrarische bestemming, opgenomen in het bestemmingsplan Buitengebied 2000 van de gemeente Sint Anthonis. Binnen reconstructieplan Peel en Maas wordt de omgeving aangeduid als verwevingsgebied. Dit betekent dat een autonome doorontwikkeling van bestaande agrarische bedrijven in dergelijke gebieden mogelijk blijft.
* Vergunning voor het houden van 120 stuks melkkoeien en 119 stuks jongvee.
 
 
Omschrijving gronden:
De kadastrale percelen, gemeente Wanroij, sectie H nrs. 703 en 704, samen groot 16.24.35 ha, betreft de huiskavel bij de boerderij. De kavel is globaal gelegen in de hoek die wordt gevormd door de straten St. Anthonisweg en De Quayweg. De noordzijde van perceel grenst aan een openbare waterloop. Aan de rand van het erfperceel bevindt zich een transformatorhuisje middels een apart kadastraal nummer aangeduid. Van het perceel moet een oppervlakte van ± 500 m² worden aangemerkt als ondergrond en tuin van het woongedeelte van de boerderij, een oppervlakte van ± 6.500 m² als feitelijk agrarisch erfperceel en de totale resterende oppervlakte bij huiskavel, groot ± 15.54.35 ha, als aan huis gelegen cultuurgrond. De locatie is aangesloten op de gebruikelijke nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, waterleiding en drukriolering. Er is geen aansluiting op het aardgasnet. In de directe omgeving bevinden zich aansluitend aan de huiskavel gronden behorende bij agrarische bedrijven van derden. De landbouwkundige kwaliteit van het perceel laat zich het beste omschrijven als late ontginningsgrond met een fijnzanderige bouwvoor. In het perceel bevindt zich een 500 meter lange ondergrondse beregeningsleiding met hydranten.            
 
 
Omschrijving opstallen:
Langgevelboerderij, bjr. 1931, waarvan het woongedeelte is opgetrokken in spouwmuur en het bedrijfsgedeelte in steensmetselwerk. Het geheel is bedekt met in 1984 vernieuwde leipannen op een Franse kap, welke boven het woongedeelte is onderschoten met planken. Boven het achterhuis bevindt zich een zgn. sporenkap. Het dak wordt ondersteund door houten spanten. Het voor- en achterhuis zijn van elkaar gescheiden middels een brandgevel. Het woongedeelte heeft een inhoud van ± 675 m³. Het bedrijfsgedeelte (afmeting van 11 x 8,4 m) bestaat uit een kalverenstalling van ± 35 m² met 8 ligboxen en 3 hokjes voor elk 3 kalveren in groepshuisvesting. Het overige stalgedeelte is in gebruik als bergruimte en voorzien van een stalen roldeur (4 x 3,5 meter). In het woongedeelte zijn nieuwe kunststof raamkozijnen geplaatst met dubbelglas.
 
Indeling woongedeelte:
Begane grond: ruime woonkeuken (met  keukenblok en zachtboardplafond); kelder; woonkamer (met schoonmetselwerk wand); slaapkamer; opkamer en bijkeuken (met vernieuwde sanitaire ruimte en toilet); serre met terras.
 
Verdieping: 4 slaapkamers (opgetrokken in hout) en een open zolder.
 
Bijzonderheden:
 • Houten zolder.
 • Houten raamkozijnen met enkele beglazing, welke op de verdieping zijn voorzien van rolluiken.
 • Propaantank.
 • Aan de zuidelijke zijgevel is een stenen autogarage aangebouwd van 5,2 x 3,4 meter, alsmede een carport van dezelfde afmeting.
 
2-rijige voerligboxenstal, bjr. 1965 en 1972, aangebouwd aan bedrijfsgedeelte woonboerderij. Opgetrokken in spouwmuur en bedekt met asbestcement golfplaten. De totale oppervlakte bedraagt ± 450 m². In het zuidelijke stalgedeelte bevindt zich een 2 x 4-stands doorloopmelkstal met melkcontainers, handbediende krachtvoerautomaten, tegelvloer, brokkenopslag boven de melkstal met een inhoud van ± 10 m³ en een melktanklokaal met tegelvloer, betegelde wanden en IK melkkoeltank, inhoud 3.380 liter, bjr. 1981. Het overige stalgedeelte is ingericht met 51 voerligboxen voor melkkoeien.
 
Bijzonderheden:
 • houten spantconstructie.
 • plafondisolatie bestaande uit eternietplaten met glaswoldekens.
 • mechanische ventilatie.
 • inhoud drijfmestkelder ± 75 m³.
 • de stal is redelijk van constructie en onderhoud, de inrichting is zowel technisch als economisch afgeschreven.
 
Machineberging, bjr. 1988, groot ± 168 m², (afmeting 16,8 x 10 meter), welke is opgetrokken in dam-wandprofielplaat op een stenen voet, de dakbedekking bestaat uit asbestcement golfplaten.
 
Bijzonderheden:
 • vrijdragende stalen spanten.
 • in de voorgevel bevinden zich 2 schuifdeuren.
 • het geheel is voorzien van een betonvloer.
  
Jongveestal, bjr. 1988, groot ± 298 m², (afmeting 21 x 14,2 meter), staande ten zuiden van voornoemde stal, waarvan de zijwanden zijn opgetrokken in halfsteensmetselwerk en de eindgevels in spouwmuur. De dakbedekking bestaat uit asbestcement golfplaten. De stal is ingericht met 47 ligboxen voor de huisvesting van jongvee.
 
Bijzonderheden:
 • gegalvaniseerde stalen 3 scharnierspanten.
 • zelfsluitend voederhek en R-boxafscheidingen.
 • Dupanel isolatie tot de derde gording.
 • natuurlijke ventilatie met open nok welke is afgewerkt met een kunststof lichtkoepel en centraal bediende luchtinlaatkleppen in de zijgevel.
 
Kalverenhok, bjr. 1960, groot ± 80 m², (afmeting 10 x 8 meter), welke is opgetrokken in steensmetselwerk en bedekt met asbestcement golfplaten. De stal bestaat uit 4 strooiselhokken voor de huisvesting van 4 kalveren.
 

Mestsilo, bjr. 2001, inhoud ± 790 m³. Het betreft een kunststof cilindervormige silo welke overeind wordt gehouden door een gegalvaniseerde gaasconstructie. In de silo bevindt zich een drijfdek.
 

Overige voorzieningen, omvattende:
 • ca. 1.170 m² erfverharding, deels klinkers en deels beton.
 • 2 sleufsilo’s bjr. 1982, groot resp. 30 x 8 x 0,6 meter en 30 x 8,4 x 1 meter.
 • 2 betonnen kuilplaten, afmeting elk 20 x 8 meter bouwjaren 1989.
 • ca. 500 meter ondergrondse regenleiding met hydranten.
 • 2 beregeningsputten en 1 extra put volgens grondwaterplan.
 
Akkerbouwloodsen, bjr. 2012, groot ± 785 m2, afmeting (32,5 x 34 meter). Het betreffen twee naast elkaar gelegen gebouwen. Opgetrokken in een zelfdragende stalen spantconstructie. De buitengevels bestaan uit een 70 cm hoge gemetselde terrasraam met daarboven geïsoleerde sandwichpanelen. Ook het dak bestaat uit sandwich panelen. In het gebouw is een betonvloer aanwezig. In de eindgevel 2 overheaddeuren.        
 

Bijzonderheden:
Natuurbeschermingswet vergunning aanwezig voor het houden van 120 melkkoeien en 119 stuks jongvee.
 

 
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Melkveehouderij Aantal jongvee plaatsen 119 Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 16 ha 24 a 35 ca Woonruimte Inhoud 675 m³ Bouwjaar 1931 Kadastrale gegevens Gemeente Wanroij Sectie H Perceelnummer 703 Oppervlakte 490 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Wanroij Sectie H Perceelnummer 704 Oppervlakte 161945 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar St. Anthonisweg 12, 5449 AC Rijkevoort-De Walsert

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring