Terug naar de resultaten
Te koop
Hogendijk 5 in Gassel 5438 NA

Hogendijk 5

5438 NA Gassel
€ 550.000,- k.k.
0485-382730

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1960 Woonoppervlakte 313 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

Op een bijzondere locatie, in het buitengebied van Gassel, gelegen bedrijfswoning met stal, ondergrond, erf en tuin, op een perceel van 5.000 m2 (met mogelijkheid tot bijkopen van meer grond).
 

De woning/boerderij met schuur is gelegen tegen een...
Lees meer

Omschrijving

Op een bijzondere locatie, in het buitengebied van Gassel, gelegen bedrijfswoning met stal, ondergrond, erf en tuin, op een perceel van 5.000 m2 (met mogelijkheid tot bijkopen van meer grond).
 

De woning/boerderij met schuur is gelegen tegen een natuurgebied. Prachtige wandelroutes richting nabij gelegen Maasheggen landschap, Kraaijenbergse plassen. Gelegen op nog geen 5 km van de historische stad Grave.
 

Thans is het gehele woongedeelte gerenoveerd!

 
Op de locatie rust nog een agrarische bestemming, maar kan worden omgezet richting woonbestemming. Het gehele woongedeelte met tussenbouw en gedeelte aanbouw is volledig gerenoveerd in 2015 t/m 2018. Thans is er sprake van een modern woonhuis met sfeer. Huidige indeling zie bijgevoegde indelingstekeningen.

 
* Boerderijwoning. Recentelijk gehele woongedeelte gerenoveerd! Deze woning is opgetrokken in buitengevels van baksteen uitgevoerd in spouw. Het betreft een hoog opgaand gebouw met een kenmerkende bouwstijl van de jaren 1950 en 1960.
 
* Achterhuis woning (voormalig stalgedeelte), bouwjaar 1900/1930, recentelijk (2018) begane grond gerenoveerd en bij woning betrokken. Het gehele achterhuis is op de begane grond volledig gerenoveerd en voorzien van een afzonderlijke entree. Tevens voorzien van sanitaire ruimte inclusief vloerverwarming.
 
Het achterhuis is gebouwd met anderhalf-steens muren en is bedekt met ABC-golfplaten (asbest). De kap is deels van rondhout en niet beschoten. In het voorste gedeelte bevindt zich nog een gedeelte (schouw) van de voormalige woning alsmede een bijzonder raam met glas-in-lood. Deze ruimte werd in het verleden gebruikt als berging bij de woning. In het gedeelte dat feitelijk als stal werd gebruikt, bevinden zich betonnen stalramen. Later omstreeks 1930 is een nieuwe zolder aangebracht. Deze zolder is gelegen op stalen liggers die ondersteund worden door stalen kolommen. In het gebouw is een dubbelrijige grupstal aanwezig. Aan de voorzijde bevindt zich nog een klein stalletje met gemetselde voorraadbakken. De buitengevel richting terras is opgetrokken in dezelfde stenen als de woning.
 
* Schuur/loods (1), vrijstaande landbouwschuur (recentelijk gerenoveerd), bouwjaar ± 1980 (geschat), groot ± 260 m² (afmeting 23,5 x 11 meter). Deze schuur is opgetrokken in buitengevels van baksteen uitgevoerd in spouw met een goot- hoogte van ± 4 meter. Het dak wordt ondersteund door een vrijdragende stalen spantconstructie. Het dak is bedekt met sandwichpanelen met dakpanmotief. In de voor- en achtergevels bevinden zich roldeuren. De schuur is voorzien van een betonvloer. Achter in de schuur bevinden zich twee kleinere bergruimtes (paardenstal). Het betreft een functioneel gebouw.
 
* Garage/berging en voormalige varkensstal (2), bouwjaar ± 1900, groot ± 140 m² (afmeting 17,5 x 8 meter). Deze stal is opgetrokken in buitengevels van baksteen uitgevoerd in steensmetselwerk met een goothoogte van 2,2 meter. Het dak wordt ondersteund door houten spanten met sporen en gordingen. Het dak is bedekt met gebakken dakpannen. Aan de voorzijde bevindt zich een ruimte die in het verleden als woning in gebruik is geweest, maar later de functie had van voerhok. Direct aansluitend is een garagebox gemaakt met toegang via een stalen kanteldeur. Nabij de achtergevel bevindt zich een gelijksoortige garagebox. In het middengedeelte bevinden zich nog een aantal betonnen varkenshokken aan weerszijden van een voergang. Het plafond is afgetimmerd met asbesthoudende eternietplaten. Voor een particulier heeft dit gebouw sfeer. Waarde voor bedrijfsmatig gebruik is vrijwel nihil. Het gebouw heeft cultuurhistorische waarde.
 
* Voormalige varkensstal (3), bouwjaar ± 1960 (geschat), groot ± 180 m² (afmeting 20 x 9 meter). Deze stal  is opgetrokken in buitengevels van baksteen uitgevoerd in spouw met een goothoogte van 2,2 meter. Het dak wordt ondersteund door zware houten spanten met gordingen. Het dak is volledig bedekt met asbesthoudende golfplaten. Het dak is van onderuit geïsoleerd en nogmaals afgetimmerd met asbesthoudende eternietplaten. In het gebouw bevinden zich aan weerszijden van de centrale voergang varkenshokken met trog en stereoplaten klep met poortje. De functionele staat is nihil en is slooprijp.
 
 
Bezichtiging:              uitsluitend op afspraak (tel.nr.: 0485 – 382 730)
 
Aanvaarding:             in overleg
 
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 550.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1960 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 313 m² Perceeloppervlakte 5000 m² Overige inpandige ruimte 179 m² Externe bergruimte 580 m² Inhoud 1780 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder en een zolder Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin en tuin rondom Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen en geen garage, voor 2 auto's Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming agrarisch Kadastrale gegevens Gemeente Grave Sectie L Perceelnummer 1750 Oppervlakte 5000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Hogendijk 5, 5438 NA Gassel

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.