Terug naar de resultaten
Te koop
Hogendijk 5 in Gassel 5438 NA

Hogendijk 5

5438 NA Gassel
€ 650.000,- k.k.
0485-382730

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1960 Woonoppervlakte 313 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

Te koop:

Woonboerderij met ± 5.000 m² grond

Algemene gegevens:
Bouwjaar: ± 1960 (aangebouwd stalgedeelte bjr. ± 1900) gerenoveerd 2015 t/m 2018
Inhoud boerderij: 1.780 m³
Woonoppervlakte:...
Lees meer

Omschrijving

Te koop:

Woonboerderij met ± 5.000 m² grond

Algemene gegevens:
Bouwjaar: ± 1960 (aangebouwd stalgedeelte bjr. ± 1900) gerenoveerd 2015 t/m 2018
Inhoud boerderij: 1.780 m³
Woonoppervlakte: ± 313 m²
Overige inpandige ruimte: ± 179 m²
Schuur/loods: ± 260 m²
Garage/berging en voorm. varkensstal: ± 140 m²
Voormalige varkensstal: ± 180 m²

Bouwaard: Traditioneel
Fundering: Beton
Gevels: Baksteen uitgevoerd in spouw
Dakconstructie: Zadeldak (nieuwe pannen)
Kozijnen voorhuis: Kunststof kozijnen met dubbel glas
Verwarming: Centrale verwarming
Isolatie: Redelijk
Ventilatie: Natuurlijk
Onderhoudstoestand: Luxe, functioneel

Kadastrale gegevens:
Gemeente Grave, sectie L nr. 1750 gedeeltelijk groot ± 5.000 m²

Omschrijving ligging object
Op een bijzondere locatie, in het buitengebied van Gassel, ligt deze bedrijfswoning met ruime zaal en diverse bijgebouwen. Op de locatie rust nog een agrarische bestemming, maar kan worden omgezet richting woonbestemming. Het gehele woongedeelte met tussenbouw en gedeeltelijke aanbouw is volledig gerenoveerd in 2015 t/m 2018. Thans is er sprake van een modern woonhuis met sfeer en luxe.

De woonboerderij bestaat uit een hoofdgebouw met een gedeeltelijke aanbouw. Deze aanbouw heeft het karakter van een gezellige zaal waarmee veel mogelijkheden zijn. Deze ruimte heeft een afzonderlijke entree. Tevens is de zaal voorzien van een aparte sanitaire ruimte inclusief vloerverwarming.

Op het perceel staat een vrijstaande landbouwschuur, bouwjaar ± 1980 (geschat), welke recentelijk is gerenoveerd. Er bevinden zich thans zonnepanelen op deze schuur.

Het perceel is gelegen tegen een natuurgebied. Prachtige wandelroutes zijn te vinden richting de nabij gelegen Maasheggen landschap en Kraaijenbergse plassen. De woning is gelegen op nog geen 5 km van de historische stad Grave.

Bouwaard en constructie
De woning is recentelijk gerenoveerd. Het object is opgetrokken in buitengevels van baksteen uitgevoerd in spouw. Het betreft een hoog opgaand gebouw met een kenmerkende bouwstijl van de jaren 1950 en 1960.
Het achterhuis van de woning, bouwjaar 1900/1930 is recentelijk (2018) gerenoveerd en bij de woning betrokken. Het achterhuis is gebouwd met anderhalf-steens muren en is bedekt met ABC-golfplaten (asbest). De kap is deels van rondhout en niet beschoten. In het voorste gedeelte bevindt zich nog een gedeelte van de voormalige woning (de schouw). In het gedeelte dat feitelijk als stal werd gebruikt, bevinden zich betonnen stalramen. Deze ruimte is in 2018/2019 omgebouwd als recreatieruimte.
Later omstreeks 1930 is een nieuwe zolder aangebracht. Deze zolder is gelegen op stalen liggers die ondersteund worden door stalen kolommen. In het gebouw is een dubbel-rijige grupstal aanwezig. Aan de voorzijde bevindt zich nog een klein stalletje met gemetselde voorraadbakken. De buitengevel richting terras is opgetrokken in dezelfde stenen als de woning.

De vrijstaande schuur, bouwjaar ± 1980 is recentelijk gerenoveerd. Deze schuur is opgetrokken in buitengevels van baksteen uitgevoerd in spouw met een goothoogte van ± 4 meter. Het dak wordt ondersteund door een vrijdragende stalen spantconstructie. Het dak is bedekt met sandwichpanelen met dakpanmotief en is voorzien van zonnepanelen. In de voor- en achtergevels bevinden zich roldeuren. De schuur is voorzien van een betonvloer. Achter in de schuur bevinden zich twee kleinere bergruimtes (paardenstallen). Het betreft een functioneel gebouw.

Verder is er een garage/berging en voormalige varkensstal bouwjaar ± 1900 aanwezig. Deze stal is opgetrokken in buitengevels van baksteen uitgevoerd in steensmetselwerk met een goothoogte van 2,2 meter. Het dak wordt ondersteund door houten spanten met sporen en gordingen. Het dak is bedekt met gebakken dakpannen. Aan de voorzijde bevindt zich een ruimte die in het verleden als woning in gebruik is geweest, maar later de functie had van voerhok. Direct aansluitend is een garagebox gemaakt met toegang via een stalen kanteldeur. Nabij de achtergevel bevindt zich een gelijksoortige garagebox. In het middengedeelte bevinden zich nog een aantal betonnen varkenshokken aan weerszijden van een voergang. Het plafond is afgetimmerd met asbesthoudende eternietplaten. Voor een particulier heeft dit gebouw sfeer. Waarde voor bedrijfsmatig gebruik is vrijwel nihil. Het gebouw heeft cultuurhistorische waarde.

Tenslotte staat er nog een varkensstal, bouwjaar ± 1960. De functionele staat van deze stal is echter nihil en deze is dan ook slooprijp.

Indeling woning
Op de begane grond bevindt zich de hal/entree, aangrenzend de open keuken met entree naar de eetkamer en zitkamer. Vanuit de keuken is er toegang naar de bijkeuken, berging en toilet.
De bijkeuken geeft toegang naar de gang en het kantoor.
Via de gang is er een gesloten toegang naar de grote zaal met bijbehorend toiletgebouw met 2 toiletten en een douche. De zaal heeft een eigen ingang.

Op de eerste verdieping bevindt zich 1 slaapkamer met schuifdeur naar het balkon en 1 slaapkamer met uitzicht over de tuin. Verder is er een overloop en badkamer. De badkamer is ingericht met een RVS bubbelbad, toilet en douche.

Boven de zaal bevindt zich een zolder die bereikbaar is met een vaste trap .De zolder is opgesplitst in een grote ruimte en een kleiner gedeelte.

Omgeving & recreatie
Gassel is een klein dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Grave. De gemeente Grave is een eeuwenoude vestingstad gelegen aan de Maas. Ondanks vele belegeringen door de eeuwen heen heeft Grave een mooi en authentiek centrum weten te behouden dat vol staat met fraai gerestaureerde panden. Deze zijn veelal rijksmonumenten.

Gassel heeft door haar ligging (doorgaande wegen komen niet door het dorp) een hechte gemeenschap waar iedereen iedereen kent en de bewoners zeer behulpzaam zijn naar elkaar toe. Dit rustige dorp heeft een zeer speciale charme door haar ligging.
Rondom Gassel bevinden zich diverse natuurgebieden, ten zuiden is de Vogelshoek en het natuurgebied Tongelaar aanwezig. Ten noordoosten van Gassel strekken zich de Kraaijenberse Plassen uit.
In Gassel bevindt zich een basisschool maar voor overige voorzieningen dient men naar het nabijgelegen Grave te gaan.

Middelbare scholen zijn gelegen op een afstand van ongeveer 5 km in de plaats Grave en iets verder gelegen, ongeveer 10 km, in Cuijk.
Op een kilometer afstand ligt de autosnelweg A73. Daardoor heeft men direct aansluiting op het landelijke en internationale autobaannet en zijn de grotere plaatsen zoals Nijmegen, Venlo, Eindhoven en Kleef snel bereikbaar.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 650.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1960 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 313 m² Perceeloppervlakte 5000 m² Overige inpandige ruimte 179 m² Externe bergruimte 580 m² Inhoud 1780 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder en een zolder Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin en tuin rondom Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 2 auto's Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming agrarisch Kadastrale gegevens Gemeente Grave Sectie L Perceelnummer 1750 Oppervlakte 5000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Hogendijk 5, 5438 NA Gassel

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring