Terug naar de resultaten
Te koop
Koudenhoek 1 in Holthees 5824 AH

Koudenhoek 1

5824 AH Holthees
€ 1.100.000,- k.k.
0485-382730

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1700 Woonoppervlakte 660 m² Aantal kamers 22
Lees meer

Omschrijving

Op de grens van Limburg en Brabant, omringd door weilanden en bossen ligt Holthees, In dit rustieke dorpje, in het stroomgebied van de Maas, ligt Hoeve de Knol. Een hoeve die onderdeel was van een landgoed dat in vervlogen tijden dienst deed als onderkomen voor de paarden van het nabij...
Lees meer

Omschrijving

Op de grens van Limburg en Brabant, omringd door weilanden en bossen ligt Holthees, In dit rustieke dorpje, in het stroomgebied van de Maas, ligt Hoeve de Knol. Een hoeve die onderdeel was van een landgoed dat in vervlogen tijden dienst deed als onderkomen voor de paarden van het nabij gelegen kasteel 't Macken. 


Vanaf 1996 is door de huidige eigenaar geïnvesteerd in het realiseren van een goedlopende en sfeervolle multifunctionele recreatiegelegenheid met groepsaccommodaties, een paviljoen voor vergaderingen en feesten, campingstaanplaatsen, paardenweides en een bedrijfswoning, op een perceel, totaal groot 19.380 m² (1.93.80 ha).


Indeling
Hoeve de Knol bestaat uit de volgende onderdelen:
•Het woonhuis, de oorspronkelijke woning die nu functioneert als bedrijfswoning met 1.193 m2 erf 
•twee groepsaccommodaties voor 10 en 18 personen met 2.387 m2 erf
•het voorhuis, een sfeervolle groepsaccommodatie voor 10 personen met zitkamer
•Het Huis met de Zeven Kamers voor 18 personen inclusief feestruimte met bar en horeca-keuken
•een kleine tussenwoning
•een kampeerterrein met terras, vuurplaats, toiletgebouw en keukenvoorzieningen op een terrein van 7.500 m2
•Het paviljoen, een achthoekig gebouw dat geschikt is voor feesten en vergaderingen


Huidige exploitatie
De invulling tot op heden bestaat dus uit verhuur van de beide accommodaties, vergaderingen in het Paviljoen, compleet met verblijfsarrangementen en feesten van allerlei aard.

Ook de camping biedt een bijzondere sfeer door een zevental vaste staplaatsen voor woonwagens. De vuurplaats in het kleine openluchttheatertje, de pizzaoven, fruitbomen, de diverse terrassen en het groen geven het verblijf een speciale beleving.

De bedrijfswoning functioneert als eigen woning, daarnaast is er de tussenwoning, een appartement met woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Alle accommodaties verkeren in goede staat.


Toekomstige exploitatie mogelijkheden
Naast de huidige exploitatie zijn er verder ruimschoots ontwikkelingsmogelijkheden aanwezig:
De huidige camping bestaat uit een zevental vaste staanplaatsen voor woonwagens. Conform het bestemmingsplan is er de mogelijkheid om de camping uit te breiden tot 30 kampeermiddelen. Daarnaast is het mogelijk om tot 10 chalets te realiseren of stacaravans te plaatsen

Er is een horecavergunning voor zowel het Paviljoen als voor de feestruimte bij Het Huis met de Zeven Kamers
•Recreatievergunning voor het hele terrein
De paardenweides lenen zich uitstekend voor het houden van paarden en hippische activiteiten
De bedrijfswoning is geschikt voor gebruik als gezinswoning. De woning beschikt over 3 slaapkamers en conform het bestemmingsplan is er ruimte voor uitbreiding van het aantal bijgebouwen
•Mogelijkheid om 10 huisjes/chalets te bouwen (75m2) met werkruimte/atelier (20m2)


De kracht van Hoeve de Knol is dat er ruimte is voor tal van activiteiten op het eigen terrein waarbij meerdere ruimtes kunnen worden ingezet en waarbij huurders indien gewenst gebruik kunnen maken van de diverse overnachtingsmogelijkheden.

De horecavergunningen en de professionele keukenvoorzieningen maken het mogelijk om kortere en langere all-in arrangementen aan gasten aan te bieden.

Ook zijn er ruimschoots mogelijkheden om Hoeve de Knol in te zetten. Bijvoorbeeld als Bed & Breakfast, zorgboerderij, kinderopvang, paardenhouderij, opleidingscentrum en voor het aanbieden van thema gerelateerde vakanties.


Het gemeentelijk deelgebied waarin verbreding van recreatie en toerisme centraal staan lenen zich er voor om in te spelen op de groei van het binnenlandse toerisme en toenemend toerisme uit Duitsland en België.


Ligging
Hoeve de Knol ligt anderhalve kilometer van de dorpskern. In de directe omgeving liggen Overloon (op 5 autokilometers), Venray (8 km) en Boxmeer (10 km). Via snelweg A73 zijn Nijmegen (op 43 km), Venlo (32 km) en Duisburg (70 km) snel bereikbaar.


DIT OBJECT WORDT TEVENS AANGEBODEN DOOR AGRITEAM MAKELAARS, dhr. Bert Bardoel telefoonnummer 06-53 498 899
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 1.100.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1700 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 660 m² Perceeloppervlakte 19380 m² Gebouwgebonden buitenruimte 41 m² Overige inpandige ruimte 56 m² Externe bergruimte 314 m² Inhoud 2652 m³ Aantal kamers 22 Aantal slaapkamers 16 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een zolder Buitenruimte Tuin Tuin rondom Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen en geen garage, voor 3 auto's Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte met recreatie/horeca Huidige bestemming recreatie met horeca Kadastrale gegevens Gemeente Vierlingsbeek Sectie P Perceelnummer 76 Oppervlakte 15800 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Vierlingsbeek Sectie P Perceelnummer 77 Oppervlakte 3580 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Koudenhoek 1, 5824 AH Holthees

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring