Terug naar de resultaten
Te koop
Bosweg 34 in Sint Anthonis 5845 EB

Bosweg 34

5845 EB Sint Anthonis
€ 485.000,- k.k.
0485-382730

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1932 Woonoppervlakte 164 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Woonboerderij met ± 5.000 m² grond. Overige grond rondom cultuurgrond 9.270 m²

Algemene gegevens:
Bouwjaar: 1932 (renovaties 1960,1990 en 1998)
Inhoud boerderij: ± 758 m³
Woonoppervlakte.: ± 164 m²...
Lees meer

Omschrijving

Woonboerderij met ± 5.000 m² grond. Overige grond rondom cultuurgrond 9.270 m²

Algemene gegevens:
Bouwjaar: 1932 (renovaties 1960,1990 en 1998)
Inhoud boerderij: ± 758 m³
Woonoppervlakte.: ± 164 m²
Overige inpandige ruimte: ± 38 m²
Overige externe bergruimte: garage ± 27 m² en dierenverblijf ± 47 m²

Bouwaard: Traditioneel
Fundering: Beton
Gevels: Baksteen deels spouw
Dakconstructie: Mansarde kap, ondersteund door houten spanten
Kozijnen en deuren: originele grenen raamkozijnen met enkel glas. De meeste ramen voorzien van rolluiken.
Verwarming: centrale verwarming
Isolatie: beperkt
Ventilatie: natuurlijk
Onderhoudstoestand: Standaard functioneel

Kadastrale gegevens:
Gemeente Oploo, sectie I nr. 198 Groot 1.42.70 ha

Omschrijving ligging en object:
Een net in het buitengebied van de plaats Sint Anthonis gelegen woonboerderij op een ruim perceel. Op de locatie zit thans een woonbestemming. Het perceel is gelegen ten noorden van de Bosweg en maakt als geheel onderdeel uit van een hoger gelegen gedeelte tussen het dorp Sint Anthonis en De Staatsbossen. De Bosweg vormt de ingang richting Staatsbossen en de Natuurpoort. Op loopafstand is Paviljoen de Heksenboom te vinden. Deze locatie is een horecavoorziening, tevens toeristisch informatiepunt van het Land van Cuijk. Sint Anthonis maakt deel uit van het Land van Cuijk. Een gebied dat grotendeels ontsnapt is aan moderne ontwikkelingen zoals de aanleg van snelwegen, industrie en grootschalige landbouw. Kleinschaligheid en rust zijn hier nog heer en meester. De afstand tot het dorpscentrum bedraagt ongeveer 1 km.

De woning bestaat uit een hoofdgebouw met aanbouw aan de noordzijde en aanbouw aan de achterzijde. Op het perceel staat een garage van ± 32 m² die in 1975 is gebouwd. De garage is van baksteen uitgevoerd in spouw met een goothoogte van 2 meter. In de voorgevel bevindt zich een stalen kanteldeur.

De voormalige stallen zijn allemaal gesloopt. Er staan nog twee bijgebouwen, maar deze zijn slooprijp.
Er is sprake van recht op terugbouw als deze twee gebouwen worden afgebroken. Er mag voor ± 250 m² teruggebouwd worden. Het object is zeer geschikt als complex voor combinatie van wonen met paarden.

Bouwaard en constructie:
Het hoofdgebouw is opgetrokken in buitengevels van baksteen uitgevoerd in steens metselwerk. Aan de zuidzijde is in de slaapkamer een spouw gemaakt van plaatmateriaal. In de gevels bevinden zich de originele grenen raamkozijnen met enkel glas. De meeste ramen zijn voorzien van rolluiken. De verdiepingsvloer bestaat uit een houten balklaag. Op de woning rust een zgn. Mansarde kap (Franse kap). Deze wordt ondersteund door houten (grenen) spanten. Het dak is onderschoten met planken en vanaf de buitenkant onderschoten met isolatieplaten en bedekt met bitumineuze daksingels. Later, omstreeks 1990, zijn leien op de bitumineuze dakbedekking aangebracht. Aan de voorzijde bevindt zich een dakkapel. Het dak is voorzien van een ruim dakoverstek met boven de lengtegevel een ingetimmerde zinken bakgoot. De woning is omstreeks 1960 aan de noordzijde uitgebreid met een ruimte van ± 20 m². Deze aanbouw is geplaatst tegen de eindgevel, opgetrokken in baksteen uitgevoerd in spouw en voorzien van een verhoogd plat dak met bitumineuze dakbedekking. Rondom afgewerkt met een hellende strook. In 1998 is het bestaande achterhuis gesloopt en is tegen de achtergevel over de volle lengte een nieuwe achter entree met bijkeuken gerealiseerd. Deze aanbouw is opgetrokken in buitengevels van baksteen uitgevoerd in spouw en voorzien van spouwisolatie. Dit gedeelte is voorzien van een plat dak met bitumineuze dakbedekking. De woning is voorzien van centrale verwarming.

Indeling woning:
Op de begane grond bevindt zich de hal/entree, een slaapkamer met inbouwkast, de woonkeuken met een keukenblok en inbouwapparatuur. Verder is er een kelder aanwezig, de opkamer/badkamer, deze is geheel betegeld, met ligbad, douche en vaste wastafel, trapportaal de woonkamer en de gang. In de aanbouw bevinden zich de bijkeuken met vloer- en wandtegels en voor- en achterdeur een bergkast en apart toilet.

Op de eerste verdieping bevindt zich de overloop met dakkapel, 2 slaapkamers met inbouwkast en een zolderruimte.

Omgeving & recreatie:
Sint Anthonis is een middel groot dorp wat omringd is door waardevolle prachtige natuurgebieden en agrarische bedrijvigheid. Veel van wandel- fiets- en ruiterroutes doorkruisen het dorp.

De woning ligt tegen het natuurgebied de Staatsbossen aan. Deze natuur bestaat uit bos, heide en zandverstuivingen en hier zijn diverse mooie fiets- en wandelroutes te vinden. De staatsbossen heeft aansluiting op diverse natuurgebieden zoals De Bunthorst, Stippelberg en de Groote Slink. Zij betrekken samen een aan één gesloten geheel van honderden hectares natuurlijk schoon.
Er stromen meerdere beken en kanalen die in toenemende mate een ecologische functie vervullen. Om verspreiding van fauna tussen aanwezige natuurgebieden mogelijk te maken worden er zogenaamde ecologische verbindingszones (EVZ’s) aangelegd. De woning is naast de Natuurpoort de Heksenboom gelegen. Aantrekkelijk hieraan is dat geen landschap te groot is: bossen, heide, akkers en weilanden wisselen elkaar prachtig af. In het heidegebied de Ullingse Bergen zijn nog enkele stukken zandverstuiving. Door het hele gebied lopen een aantal verharde en onverharde maar goed berijdbare fietsroutes. Voor wandelaars heeft Staatsbosbeheer diverse routes uitgezet.

Midden in het dorp zijn diverse winkels gelegen een supermarkt, 2 bakkers en een aantal ambachtelijke winkeltjes. Het dorp heeft een Multifunctionele Accommodatie waarin de basisschool, de kinderopvang, de bibliotheek en een veelvoud van culturele en kunst activiteiten als ook diverse sporten worden aangeboden.

Middelbare scholen zijn gelegen op een afstand van ± 3 km in de plaats Stevensbeek en ± 7 km in de plaats Boxmeer. Verder beschikt Boxmeer over een treinstation. Op een paar kilometer afstand ligt een kruispunt van autosnelwegen (A73/A77). Daardoor heeft men direct aansluiting op het landelijke en internationale autobaannet en zijn de grotere plaatsen zoals Nijmegen, Venlo, Eindhoven en Kleef binnen 30 autominuten bereikbaar. Verder zijn de plaatsen Overloon (zeer toeristisch met o.a. het Zoo Parc alsmede het Liberty Park (voorheen Oorlogs- en verzetsmuseum) en het Limburgse Venray op korte afstand gelegen.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 485.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Bouwjaar 1932 Bouwjaar toelichting renovaties 1960,1990 en 1998 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 164 m² Perceeloppervlakte 14270 m² Gebouwgebonden buitenruimte 27 m² Overige inpandige ruimte 38 m² Externe bergruimte 47 m² Inhoud 758 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin en tuin rondom Kwaliteit tuin Verzorgd Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen en parkeerplaats, voor 1 auto Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Oploo Sectie I Perceelnummer 198 Oppervlakte 14270 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Bosweg 34, 5845 EB Sint Anthonis

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring